tirsdag 2. november 2010

Kjærlighetserklæringer på svensk


Strömstad er velsignet fri for nordmenn i disse dager, og et deilig sted for stressede museumsfolk å holde ledersamling. En mandag i slutten av oktober er havnen fri for overdimensjonerte Princesser, butikkene gjenlyder av fredelige svenske stemmer og det er god plass ved kassene på Konsum. Det er faktisk mindre flaut enn vanlig å være norsk her. Trafikken er liten, så liten at man begynner å legge merke til detaljene rundt seg. Da dukker det opp må budskap her og der.

For noen uker siden kunne vi legge frem den ukjente trengendes kjærlighetserklæring til Veronica Olsen fra Olsvik fra toalettet på fergekaia i Bruravik. Men behovet for å erklære seg er ikke mindre på den andre siden av grensen. På denne boksen er det både sjel og kjærlighet og et nokså bristende hjerte:


Her har altså to ukjente svensker funnet det nødvendig å lette sjelen i offentlighet. Og like over gaten ligger Pingstmenighetens second hand-butikk. Her bugner det av små og store hverdagsting, og det er langt ryddigere enn i de fleste norske museumsmagasiner. Av det man kan kjøpe der er denne sterke oppfordringen om å ta vare på hverandre:Jeg kommer til å fortsette å plukke opp små budskap til oppbyggelse for mine kjære lesere. Mobilkamera er en fin oppfinnelse... Disse små hilsnene fra broderfolket i øst varmet i høstmørket!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar