onsdag 29. september 2010

Besøk på Vitlycke MuseumSammen med styret og ledergruppen på Hedmark fylkesmuseum innledet vi i ettermiddag en tre dagers tur til museene i Västra Götaland, som er samlet i forvaltningen Västarvet. Det første museet vi besøkte var Vitlycke Museum på Tanumshede

Det vakre museet holder til i en moderne trebygning fra 1997, tegnet av samme arkitekt som tegnet Värmlands Museum i Karlstad. Bygget ligger tett ved helleristningsfeltet som inneholder mer enn 400 figurer og er en del av verdensarvområdet.Bygget inneholder et besøkssenter med servering, butikk, informasjon og utstillinger. Utstillingene var det minst imponerende. De var fragmentariske og halvhjertede, sammensatt av deler av tidligere midlertidige utstillinger. Butikken hadde høy kvalitet og godt vareutvalg.
Selve helleristningsfltet er en stor opplevelse. Mange av figurene, som dette "brudeparet", er verdenskjente.
motivrikdommen er stor. Det finnes ristninger spredd over hele området som er godt tilrettelagt.

Museet har en fast politikk på bare å benytte utdannete omvisere med god kunnskap om arkeologi og bronsealder. Man kan også velge å benytte audioguide med bilder. Hoveddelen av museets besøkende er grupper. Museet har mange kunngjorte aktiviteter og driver også en bronsealdergård i turistsesongen.

Vitlycke anbefales!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar