mandag 27. september 2010

KulturIT stadig viktigere

Det er gått tre år siden Maihaugen og Norsk Folkemuseum gikk sammen om å stifte KulturIT, et ansvarlig selskap som skulle drifte og videreutvikle katalogprogrammet Primus og yte norske museer IT-tjenester.

I dag hadde selskapet styremøte, og det ble holdt i strålende høstvær på Jærmuseet. Styret kunne konstatere at driften av selskapet er god, at opplutningen om KulturIT's arbeid øker og at stadig flere norske museer legger ut samlingene sine på Digitalt museum.

Det er en grunntanke bak selskapet at det skal drives som et non profit-foretak. Det skal drives økonomisk forsvarlig og rasjonelt, men alle inntekter skal pløyes tilbake til driften og komme norske museer til gode. Maihaugen og Folkemuseet skal altså ikke kunne ta ut fortjeneste av selskapet. Begge de to museene ser seg selv som viktige redskap i Statens kulturpolitikk og vil gjerne bidra til å øke kvaliteten på et samlet norsk museumsvesen, i samforståelse med ABM-utvikling og Kulturdepartementet.

Da vi kjørte gjennom det vakre Jær-landskapet, slo det meg at nettopp dette arbeidet er noe av det mest meningsfulle jeg får lov til å være med på. Det gir raske og store resultater og drives av en entusiastisk og kompetent gjeng. Samlingsforvaltning er en prioritert oppgave for norske museer(endelig!), og nå har vi redskapene og kompetansen til å gjøre en innsats!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar