tirsdag 21. september 2010

Gjenstandsrevisjon med publikum

Norsk Folkemuseum nylig har etablert et eget "revisjonsverksted" i utstillingene, der en skiftende stab av konserveringspersonale, fotograf og øvrige fagfolk kontinuerlig reviderer samlingene. I tiden fremover vil det dreie seg om de norske gjenstandene som er tilbakeført fra Nordiska Museet i Stockholm.


Gjenstandene fra Sverige er av svært høy kvalitet, og vi er opptatt av at også publikum skal kunne få et glimt av dem og samtidig få innsikt i hvordan museet driver sitt katalogiseringsarbeide. Vanligvis skjer jo dette "bak kulissene". Dette åpne revisjonsarbeidet har fått en overveldende mottakelse fra publikum som har mange spørsmål de vil ha svar på. Dialogen med publikum oppleves også som svært positiv av staben vår.

Etter hvert som gjenstandene blir katalogisert og fotografert, vil de finne sin plass på Digitaltmuseum.no og bli tilgjengelige for alle nettbrukere.

4 kommentarer:

 1. Så bra! Er det mer å finne om dette prosjektet på nettet? Hvordan praktisk få det til? Får besøkende aktivt delta om gjenstandene er fra en tid de kjenner til?
  Ingrid Berger, konservator Nordfjord Folkemuseum

  SvarSlett
 2. Endelig! Gratulerer med etableringen!

  SvarSlett
 3. Tusen takk! Det er fint å nå ut til publikum på denne måten, og fint å få prioritert revisjonsarbeidet. Vi er ennå i en utprøvingsperiode, men erfaringene er gode og oppgaven endeløs...

  SvarSlett
 4. Vi har ennå ikke lagt ut noe mer om dette på nettet, bortsett fra at det er nevnt som en del av publikumstilbudet vårt.

  Praktisk er det gjort ved at nødvendig utstyr er rigget opp i en av salene for midlertidige utstillinger. Vi har satt opp turnusplaner for de av personalet som skal delta, slik at arbeidet kan pågå kontinuerlig.

  Publikum får svar på alle sine spørsmål, både om gjenstandene og om katalogiseringsprosessen. Hvis det er ting de har utfyllende opplysninger om, er vi glade for det, men så lenge vi stort sett holder på med 1700-tallsmateriale fra Nordiska Museet, er ikke tilbakespillene så mange ;-)

  SvarSlett