søndag 5. desember 2010

Vakkert julemarked!


Første julemarkedshelg på Folkemuseet ble en nydelig suksess. Iskald og glitrende, i gyllent vinterlys, med fredelige mennesker fra hele Oslo i hvit nysnø, på frostharde isflater, i dampende bakstehus og rundt juletrær med levende lys i prestegårder og kjøpmannshus. Denne lørdagen var det OBOS og DnbNOR som rådde grunnen, og deres gjester, sammen med andre besøkende fra inn- og utland, tok hele museet i besittelse. Det var en god opplevelse. Sånn skal Folkemuseet være: En arena for hele byen, der alle skal føle seg hjemme og velkomne.

En av de største attraksjonene i år er fjøset i Trøndelagstunet, med høns, kyr, sau og hest, og folk står i kø for å hilse på dyrene. Neste år gleder vi oss til et enda større tilbud på Bygdø Kongsgård. Vi skal åpne kongsgården for alle, året rundt, både skoler, familier og andre besøkende. Samtidig skal vi åpne skoger og strender for alle og la dem være med å fortelle  historien om dette unike området. Bygdøy Kongsgård skal ikke forbeholdes noen få, den skal være der for hele Oslo!

Julemarkedene på Folkemuseet er nettopp folkelige, nære og varme. De forener tradisjon og modernitet. derfor er det de de mest populære markedene i Oslo. Jeg er stolt av markedene og av alle våre ansatte som ofrer førjulshelgene sine for å gjøre dette til opplevelser for alle besøkende. Dette ble den beste julemarkedshelgen vi noensinne har hatt, med kjempebesøk og rekordomsetning. Bra jobba, folkens!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar