fredag 7. januar 2011

Sterk støtte til Bysamlingen fra Dagens Næringsliv!

I en sterk 8-siders billedreportasje presenterer i dag Dagens Næringsliv den stengte Bysamlingen på Norsk Folkemuseum i sitt fredagsmagasin D2. Det er den kjente italienske fotografen Massimo Leardini som har tatt bildene fra de iskalde, utdødde utstillingssalene. Det er sterk kost.

I år er det 17 år siden Bysamlingen måtte stenge dørene på grunn av manglende sikkerhet for gjenstander og publikum. Flere regjeringer har kommet og gått siden den gang. Ingen av dem har funnet det verdt å bidra til gjenåpning av Folkemuseets mest populære utstilling.Fremdeles er det en mulighet for å gjenåpne Bysamlingen til dens 100-årsjubileum i 2014. Da må det handles raskt! Folkemuseet intensiverer derfor arbeidet med å detaljere og planlegge de forestående byggearbeidene. Vi har merket oss kulturminister Anniken Huitfeldts uttalte intensjon om å prioritere nedslitte og vedlikeholdstrengende museumsbygninger. Det er en ny og modig kulturpolitisk strategi, en linje for fremtiden, en linje det står respekt av.

Oppslaget i D2 føyer seg inn i en rekke av presseoppslag til støtte for gjenåpning av Bysamlingen. Det er ikke en Oslo-utstilling. Som resten av museet inneholder den materiale fra alle landsdeler. En gjenåpning i 2014 vil være en verdig markering av en kulturnasjons 200-årsdag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar